Din kultur er ditt fremste konkurransefortrinn

En sterk trend i nærings- og organisasjonsliv er at alle gjør akkurat det samme.  Nå om dagen er de fleste nysgjerrige på «lean» og sosiale medier. Mange storbedrifter ser også på «Shared Service-center» og effektivisering av administrasjonen via skybaserte tjenester. Alle disse tingene er naturligvis gode og viktige.

Problemet er at når alle gjør akkurat det samme, blir det vrient å skille seg ut fra mengden. Når du finner noe nytt er de andre raske til å kopiere. Konkurrenter kan bygge samme organisasjonsstruktur, bruke samme IT-system eller gjøre makne rasjonaliseringer. Men å herme din vinnende kultur er vanskeligere.


Kan vi hjelpe? Ta kontakt i dag

Hva er det som skiller fremgangsrike organisasjoner fra de andre?

Fremgangsrike organisasjoner har en fordel som de andre ikke har. De skaper en vedvarende styrke som de andre ikke evner å tilegne seg. De har en kultur hvor mennesker stoler på hverandre og derfor går alt raskere. De har en kultur hvor medarbeidere gjør det de skal gjøre og dermed er gjennomføring ikke noe problem. De har en kultur hvor mennesker bruker sin tid på  en klok måte slik at disse organisasjonene er langt mer effektive enn andre. De har en kultur hvor lederne hjelper sine medarbeidere til å gjøre sitt beste, hvor selgerne hjelper sine kunder til å lykkes og hvor hele organisasjonen har samme tydelige fokus.

Når vi snakker om å skape en bærekraftig endring er det kulturen vi bygger på. Det søker vi å gjøre så tydelig som mulig og har det med som en del av vår logo. Vårt motto er «The Ultimate Competitive Advantage» – det fremste konkurransefortrinnet — hos dere, våre kunder og partnere. I vårt arbeid med våre kunder fokuserer vi på å skape en bærekraftig utvikling til en bedre kultur.

  • Lederskap: Utvikler virkelig effektive individer og ledere, som i sin tur skaper en kultur hvor mennesker engasjerer seg for å oppnå resultater.
  • Produktivitet: Hjelper organisasjoner å skape en kultur hvor medarbeiderne deler tankemåte, evne og verktøy til å nå sine viktigste mål—midt oppi alle prioriteringer og distraksjoner som haster.
  • Tillit: Bygger en tillitsbasert kultur for effektivt samarbeide, engasjement og resultater. Både internt og eksternt.

Vil du lære mer om hvordan du kan utvikle kulturen i din organisasjon?
Ta kontakt med oss i FranklinCovey i dag.